Drum Circle Facilitation 2024

4. juli 2024

[English version]

[Påmelding klikk HER]

Velkommen til en helg full av rytme, energi og fellesskap!

Har du spørsmål om kurset, ta kontakt:
Lars på 91383623, eller lars@trom.no
Mikael på 92025999, eller mikael@maguti.com

Om programmet

Vi viderefører arbeidet til Arthur Hull, som i en mannsalder har reist jorden rundt for å lære folk å lede trommesirkler – gjennom «teaching without teaching», som han kaller det. Gjennom årene har flere tusen deltatt og lært å lede trommesirkler. Når du som leder får frem entusiasme, kreativitet og lydhørhet hos deltakerne, skaper du en atmosfære av trygghet og forløsende samspill. Alle kan tromme, og til manges overraskelse kan en gruppe mennesker som tidligere ikke har spilt sammen, i løpet av kort tid omdannes til et pulserende rytmeorkester som lager sin egen musikk. Her kan alle finne sin plass og utvikle seg i sitt eget tempo, side om side med de andre deltakerne. Etter hvert er det musikken selv som viser vei og blir autoriteten i rommet.

Siden Arthur Hull nå har passert syttifem, har han redusert reisevirksomheten sin og lagt til rette for at kommende generasjoner også skal få lære å lede trommesirkler på en god måte. Han har derfor etablert og trent opp et globalt team (vi har også kommet sammen og lært av hverandre) til å ta over hans Drum Circle Facilitator’s Playshop 3-dagerskurs. Arthur vil inntil videre fortsette å lede DCF’s 6-dagers og 10-dagers mentortreninger.

Det globale teamet er håndplukket ut fra mange års nært samarbeid og oppfølging av Arthur selv. Vi består i dag av 32 sertifiserte DCF-trenere, til vanlig spredt over store deler av verden. Du kan lese mer om VMC Global HER. I Norge ledes VMC 3-dagers DCF playshop av Mikael Khei og Lars Kolstad. Begge har tidligere produsert en rekke kurs med Arthur i Norge/Skandinavia.

Samtidig har de to også rik erfaring fra mange års praksis under norske forhold. Det er følgelig to svært erfarne ledere som gleder seg til å møte deg denne helgen på Voss!

Denne playshopen blir full av moro, og kan samtidig bli den mest effektive og lærerike helgen du har vært med på! Du blir ganske sikkert bedre til å lede. Du får også være vitne til egen og andres personlige vekst. Det avdekkes et finstemt, vakkert og sårbart rom når vi byr på oss selv og tør gå inn i noe nytt. Det kommer til syne noe essensielt menneskelig som lodder dypere enn det rent tekniske ved kurset. Mange forteller også om nye og genuine vennskap som oppstår nettopp under en playshop.

Dette kurset ledes av Mikael og Lars sammen


Mikael Khei
Mikael har brakt rytme, glede og entusiasme inn i verden siden han startet trommesirkler i 1998! Han har nå blitt en internasjonalt anerkjent rytme-fasilitator og har vært mentor på Village Music Circles sine kurs på Hawaii to ganger. Mikael er utdannet barnevernpedagog og lærer, han er også utdannet som taketina rytmelærer og danseterapeut innen biodanzasystemet. Mikael er spesielt glad i å knytte læring til reelle erfaringer.


Lars Kolstad

Lars har drevet med fulltid trommesirkel-fasilitering siden 2004, etter å ha deltatt på Arthurs første Drum Circle Facilitation playshop i Oslo 2003. Med en bakgrunn som musikklærer spesialisert i rytmisk musikkpedagogikk, var han allerede kjent med groove som et verktøy for å bygge fellesskap. Men å lære Arthurs filosofi om «teaching without teaching» åpnet mange nye dører til godt samspill.

I dag driver han en allsidig trommesirkelvirksomhet, med besøk til skoler, barnehager, eldrehjem, grupper av funksjonshemmede,  utviklingshemmede samt småbarnsgrupper og bedriftsledere.

Han har gjennomgått Village Music Circles’ mentortrening to ganger, i Skottland og på Hawaii, i tillegg til å oppnå sertifisering både som trommesirkel-fasilitator og -trener. Lars har en mastergrad i musikkpedagogikk, med forskning på fenomener i trommesirkelen. Lars har produsert Arthurs seks tidligere playshops i Bergen.

Spill og utforsk forskjellige rytmeinstrumenter

Lær å lede din egen miljøskapende trommesirkel (community drum circle). Kurset gir deg det du trenger for å bygge opp et miljø for tromming og rytmisk samspill. Vi utforsker hvilke grep som skal til for å komme i gang med å fasilitere rytmisk samspill. Det er ikke helt enkelt å oversette engelske «drum circle facilitation» til norsk, men rytmeforløsning er én mulig betydning, som peker på noe iboende og levende som rytmeforløseren hjelper frem.

Du kommer til å lære kraftfulle teknikker og utvikle egne ferdigheter, parallelt med en forståelse for hvorfor. Slik bygger du gradvis en trygghet til å lede rytmisk samspill med deltakere fra svært forskjellige miljøer. Programmet er fullspekket med essensiell kunnskap knyttet til den reelle treningen. Både nye og erfarne fasilitatorer vil ha rikelig anledning til å øve sine ferdigheter i trygge og støttende omgivelser. Etter dette kurset har du det du trenger for å starte dine egne trommesirkler!

Ta deg tid til å se denne snutten fra vår venn og kollega John Fitzgerald:

 

L ær å lede rytmebaserte events med suksess.
E rfar kraften i å skape gode miljøer og kultur ved hjelp av rytme.
D elta gjennom å utvikle kameratskap og dele din spirit i samspillet.
E ngasjer, motiver og styrk deltagernes selvtillit.
R ytme for glede og læring!

Programinnhold

Drum Call • Stop Cuts • Sculpting

Med mer enn 20 treningstimer får du som deltaker rikelig mulighet til å trene dine ferdigheter. Dette kommer godt med når du senere skal lede trommesirkler i ulike settinger. Vi bruker undervisning i fullgruppe kombinert med aktiviteter i mindre grupper. De tilbakemeldingene du får underveis er viktige for læreprosessen, og du blir kjent med Arthurs verdsatte kritikkteknikk: What worked? What needs work? Fokuset ligger hele tiden på oppbyggende læring og vekst. Med bruk av musikkinstrumenter, bevegelse, stemme og rytmeleker blir dette en playshop mer enn en workshop.

Du får også en unik mulighet til å bygge nettverk med tidligere og fremtidige kolleger.

Kursdeltakerne vil ha ulik bakgrunn og erfaringsnivå, og dermed representere et rikt kulturmangfold. Dette stimulerer hele kurset – akkurat som mangfoldet deltagere i en trommesirkel stimulerer kreativitet og samspill.

Denne «weekend facilitators playshop» er en kraftfull og bevegende erfaring. Det er viktig at du som deltager forplikter deg til hele helgen og er innstilt på jobbing og læring samtidig som du har det gøy!

Boken Drum Circle Facilitation: Building Community Through Rhythm av Arthur Hull er anbefalt litteratur før og etter kurset. Den kan bestilles hos Adlibris eller Village Music Circles

Et par uker før kursstart vil du få tilsendt kursheftet som du kan kikke litt på før du tar det med til kurset.

Ole Bull Akademiet på Voss

Endelig har vi lykkes med å finne det ideelle sted for vår playshop!

I dette innholdsrike huset finner vi den fantastiske Osasalen; et stort og lyddesignet musikkrom, til våre felles trommesirkler og vår Community Drum Circle søndag ettermiddag. Dessuten har vi flere grupperom, stor salong med sittegrupper, stor terrasse, koselig spiseavdeling og sengeplasser til alle i enkeltrom, dobbeltrom og trippelrom.

Og hele dette huset har vi for oss selv – hele helgen!

Betydningen av å spille, spise og leve sammen gjennom helgen, kan ikke overvurderes. Det gir oss en unik mulighet til å forbli i «boblen» vi som fellesskap utvikler gjennom erfaringene vi deler. Det gjør det lettere å bearbeide og følge opp kursinnholdet, fortsette gode samtaler, finne noen å jamme med, eller gå og ta en powernap på rommet ved behov.

Dessuten er Voss som fjelllandsby veldig koselig, med handlegaten 5 minutter unna, Vossevangen med turstier og benker og med mektige og vakre fjellsider på begge sider. Dette gleder vi oss til!

Tid og sted

  • Fredag 1. november: 18:00 – 21:00
  • Lørdag 2. november: 9:00 – 21:00
  • Søndag 3.november: 9:00 – 18:00

Alle dager på Ole Bull Akademiet, Strengjarhaugen 6, 5704 Voss (se kart nedenfor).

Åpen trommesirkel for kursdeltagere og inviterte gjester søndag 3. november fra 16:00 – 17:30. Du bør absolutt få med deg denne trommesirkelen som er en del av kurset! Av erfaring vet vi samtidig at de som kommer langveisfra kanskje må reise om ettermiddagen uten å få med seg denne.

Med forbehold om forandring av tider for å få en bedre flyt i kurset.

Ankomst fra Oslo:

  • Alternativ 1: Tog fra Oslo S, det tar ca. 5 – 7 timer avhengig av avgang som velges. Anbefales for utsikten og miljøet!
  • Alternativ 2: Fly til Flesland, ca 1 time. Bybanen til Nonneseter, ca 45 min. Lokaltog til Voss, ca 1 time 15 min. Gjelder selvfølgelig også andre avreisesteder enn Oslo.

10 minutters gåtur fra Voss stasjon til kursstedet.

[Påmeldingslink HER]

Pris og Påmelding

Kurset:
Kr. 5800 for all trening, lån av instrumenter og egen kursbok (Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å ta med din egen tromme + 1 shaker, 1 bjelle og 1 treinstrument for hyggens skyld).
Kr. 2900 for deltagere som har vært med på kurset før (8 plasser).
Kr. 3990 for studenter og andre med lav inntekt (10 plasser).

Det gis 20% early bird-rabatt på full pris til og med 20. august.

Måltider og overnatting:
Vi har vært så heldige å få egen kokk som sørger godt for oss denne helgen. Dette inkluderer middag fredag, varm lunsj og middag lørdag, varm lunsj søndag, samt te/kaffe/frukt i alle pauser og frokost begge dager.

Ønsker du vegetar- eller veganmat, eller har spesielle matallergier, så merk av for dette i påmeldingsskjemaet.

Pris overnatting – sum for to netter fredag til søndag:
NOK 1200 per person for seng på trippelrom (9 sengeplasser).
NOK 1500 per person for seng på dobbeltrom (26 sengeplasser).
NOK 2000 per person for seng på dobbeltrom (5 sengeplasser).

Pris måltider/overnatting – hele kurshelgen:
Det serveres suppe på fredag. Frokost er inkludert i romprisen lørdag og søndag. Vi har varm lunsj og middag både lørdag og søndag. Betaling for opphold og mat gjøres direkte til Ole Bull Akademiet ved innsjekk. Når du har rom på Ole Bull Akademiet, innebærer det at du spiser dine måltider der. Totalt 1250 kr.

[Påmeldingslink klikk HER]

Direktebetaling

Du bekrefter plassen din med innbetaling av hele beløpet eller depositum på NOK 1000. Merk innbetalingen med ditt navn og hva innbetalingen gjelder.

Betalinger fra Norge:
Kontonummer i Sparebanken Vest: 36241531583
Mottakeraddresse: Trom Lars Kolstad, Vestre Fantoftåsen 50, 5072 Bergen

Bank details international payments:
IBAN Number: NO7836241531583
SWIFT/BIC: SPAVNOBB
Address for recipient: Trom Lars Kolstad, Vestre Fantoftåsen 50, 5072 Bergen

Our Cancellation policy can be read HERE

 

Kart til Ole Bull Akademiet

https://maps.app.goo.gl/rPpozcentf4QkYpNA